Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στην παρουσίαση του βιβλίου «Η Ιστορία της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 &

«Η Ιστορία της Εθνικής Αντίστασης και οι 7 απόρρητες εκθέσεις των Γερμανών στρατηγών προς τον Χίτλερ»
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, στο πλαίσιο της πολιτιστικής τους δράσης......εμπλουτίζουν τις ιστορικές τους εκδόσεις με το βιβλίο «Η Ιστορία της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 &
Οι Επτά απόρρητες εκθέσεις των Γερμανών στρατηγών προς τον Χίτλερ».

Πρόκειται για ένα βιβλίο που μυεί τον αναγνώστη στην περίοδο της Κατοχής και στην Ιστορία της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944. Αποτέλεσμα προσπάθειας 10ετιών από πολλά πρόσωπα και πολλούς φορείς, το βιβλίο αποτελεί την πρώτη εκτεταμένη καταγραφή του μεγάλου αυτού κεφαλαίου της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας.
Το βιβλίο συνοδεύεται από CD με αρχεία της περιόδου της Εθνικής Αντίστασης: φωτογραφίες, διαδραστικούς χάρτες, εμβατήρια και σπάνιο κινηματογραφικό υλικό.
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε συνεργασία με την Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων (ΕΔΙΑ) θα πραγματοποιήσουν την παρουσίαση του βιβλίου την ημέρα της επετείου της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου Τετάρτη 25 Νοεμβρίου και ώρα 12.30 στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.
Ο συντονιστής της έκδοσης, κ. Βαρδής Β. Βαρδινογιάννης και ο Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΤΑ κ. Κωστής Μελαχροινός θα απευθύνουν χαιρετισμό, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν:
ο κ. Βασίλης Μάργαρης, Πρόεδρος ΕΔΙΑ
ο κ. Μανόλης Χατζηνάκης, φιλόλογος
ο κ. Αριστομένης Συγγελάκης, Δρ Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Τη συζήτηση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Σαράφης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου