Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Έλληνας ταχυδρόμος σε βρετανική εκστρατεία κατά της ξενοφοβίας

Ο Έλληνας Μπάμπης Δάνης εργάζεται ως ταχυδρόμος και όπως λέει ο ίδιος «για 13 χρόνια μοιράζω καθημερινά γράμματα σε περισσότερα από 675 σπίτια». Η αφίσα της εκστρατείας «Είμαι ένας μετανάστης» είναι μια γιορτή για την τεράστια συμβολή που έχουν οι μετανάστες στη βρετανική κοινωνία.
Η εκστρατεία, που ξεκίνησε από το Κοινό Συμβούλιο για την καλή μεταχείριση των Μεταναστών (Joint Council for the Welfare of Immigrants – JCWI) και εξαπλώνεται μέσα από το Κίνημα κατά της Ξενοφοβίας (Movement Against Xenophobia – MAX), δημιουργήθηκε για να δείξει ότι οι μετανάστες όχι μόνο συμβάλλουν, αλλά είναι ζωτικό τμήμα της πολυπολιτισμικής Βρετανίας. Η εκστρατεία είναι μια απάντηση στην αυξανόμενη αντι-μεταναστευτική ρητορική, που υπάρχει στην πολιτική σκηνή, αλλά και την ανάγκη να δώσει μια θετική ματιά σχετικά με τους μετανάστες και την κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ευημερία που φέρνουν στη χώρα.

Οι μετανάστες σε όλη τη Βρετανία κλήθηκαν να υποβάλουν συμμετοχή και δεκαπέντε άτομα επιλέχθηκαν ως τα «πρόσωπα» για τις αφίσες που θα εμφανίζονται σε εθνικό επίπεδο για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες στους 400 σταθμούς του μετρό στο Λονδίνο και σε 550 σιδηροδρομικούς σταθμούς σε όλη την χώρα. Ένα επιπλέον 26 διαφημιστικές πινακίδες σε όλη τη χώρα θα εμφανίζουν τις αφίσες. Οι αφίσες επίσης θα παρουσιαστούν μέσω των social media και μέσω αυτού του ειδικού δικτυακού τόπου I am an Immigrant, δίνοντας σε άλλους μετανάστες τη δυνατότητα να υποβάλουν τις φωτογραφίες τους και τις εισφορές. Αυτή η εκστρατεία έχει διεγείρει πραγματικά τη φαντασία του κοινού, καθώς παρέχει στους μετανάστες μια πλατφόρμα που τους επιτρέπει να πουν την ιστορία τους. Με τη βοήθεια των πάνω από 1.524 υποστηρικτών μέσω Crowdfunder η εκστρατεία μπόρεσε να μαζέψει £ 54.101 σε μόλις 3 εβδομάδες, κάτι απίστευτη, καθώς ήταν £ 10.000 πάνω από τον αρχικό στόχο. Η εκστρατεία είχε καταπληκτική ανταπόκριση σε βρετανικό επίπεδο με αναφορές σε εφημερίδες. Ενώ οι αφίσες θα είναι αναρτημένες για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες από την 13η του Απρίλη 2015, είναι σαφές ότι πρέπει να διατηρηθεί η δυναμική για να δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν όλοι οι μετανάστες από όλες τις κοινότητες. Αυτός είναι ο λόγος που έχει δημιουργηθεί αυτήν η ειδική ιστοσελίδα, ώστε όλοι οι μετανάστες να πουν την ιστορία τους. Οι μετανάστες, είτε έχουν πολιτογραφηθεί ως Βρετανοί πολίτες, με διπλή ιθαγένεια ή υπήκοοι άλλων χωρών είναι όλοι μέρος της κοινωνίας και θα πρέπει να δυσφημούνται, ούτε να διασύρονται.

πηγή : I am an Immigrant

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου