Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Χωρίς τρένα μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα

Χωρίς τρένα μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα Σε 24ωρες απεργίες οι σιδηροδρομικοί  
Χωρίς δρομολόγια ο ΟΣΕ από αύριο Μ. Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα.
Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των αιτημάτων που είναι ... οι ιδιωτικοποιήσεις των Εταιριών ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ, προσλήψεις προσωπικού, τα ασφαλιστικά ζητήματα του εφάπαξ και της επικουρικής σύνταξης και η υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. 
Η Ομοσπονδία του ΟΣΕ και οι σιδηροδρομικοί όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση έχουν ταχθεί κατηγορηματικά κατά των ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνηση και έχει καταθέσει στο Συμβούλιο Επικρατείας που μεταβιβάζουνε τις μετοχές τους στο ΤΑΙΠΕΔ, υπογραμμίζοντας ότι «η θέση των σιδηροδρομικών εκφράζει το κοινό αίσθημα της ελληνικής κοινωνίας που ζητά δημόσιο σιδηρόδρομο με κοινωνικό χαρακτήρα. Οι νέες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εργασίας επισημοποιούν την κατάργηση του εφάπαξ στους σιδηροδρομικούς δηλαδή η υπεξαίρεση των χρημάτων που αυτοί και ο εργοδότης τους έχουν καταβάλει. 
Η Π.Ο.Σ. κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις στις διοικήσεις ΟΣΕ ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τονίζοντας ότι η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας «είναι αναγκαία για τη διασφάλιση του προσωπικού και αποτελεί αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα. Η κωλυσιεργία παρατηρείται από πλευράς των Διοικήσεων».
 
πηγή : Ταχυδρόμος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου