Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Καταγγελία συναδέλφου με θέμα τη χορήγηση κανονικής άδειας



Ως Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων ΕΛΤΑ, με αφορμή τη καταγγελία του συναδέλφου Γρηγόρη Σερτεφίδη από τη Θεσσαλονίκη, παραθέτουμε το παρακάτω σχόλιο.


 Παρά τη προσπάθεια αποπροσανατολισμού των συναδέλφων, με τις φήμες που κυκλοφορούν για συμφωνία συνδικάτου-διοίκησης με θέμα τη δήθεν αποζημίωση των κανονικών αδειών, που δεν έχουν δοθεί τα τελευταία τρία χρόνια, η πραγματικότητα είναι άλλη…

Υπάρχει καταστρατήγηση του συνταγματικού δικαιώματός μας τόσο για τη χρήση, όσο και για την αποζημίωση με το προβλεπόμενο πρόστιμο, εφόσον δεν παρθεί η άδεια έως το τέλους Φεβρουαρίου του επόμενου έτους.

Αυτά τα έχει προβλέψει η νομοθεσία και δεν χρειάζεται καμιά περαιτέρω συμφωνία. Αποτελεί «θεμελιωμένο δικαίωμα» άλλωστε και δεν χρειάζεται καν δικαστική προσφυγή των συναδέλφων, γιατί στο χώρο του ΕΛΤΑ υπάρχει ήδη «δεδικασμένο» (Σύλλογος Διαμετακομιστών Β.Ελλάδος).

Η ανάπτυξη του οργανισμού δε θα έρθει επειδή δε θα πάρει ο διανομέας τη κανονική του άδεια.

Ο στόχος για μείωση του ελλείμματος του ΕΛΤΑ δε θα επιτευχθεί  επειδή δεν θα αποζημιωθεί ο συνάδελφος όπως προβλέπει ο νόμος και ο κανονισμός, ούτε θα χρεοκοπήσει ο Οργανισμός όπως διαλαλούν οι «κασσάνδρες». Η χρεοκοπία θα επέλθει  γιατί ο ΕΛΤΑ, όπως και όλη η χώρα, έχει παραδοθεί στις μνημονιακές πολιτικές και στους υπηρέτες αυτών.

Απαιτούμε να μάθουμε, ανά Περιφερειακή Διεύθυνση, τα υπόλοιπα των κανονικών αδειών, τις υπερωρίες που πήραν τα τελευταία χρόνια αλλά και πόσους εκτάκτους προσέλαβαν.

Εκφράζουμε το θαυμασμό μας, με πόσο αριστοτεχνικό τρόπο, το ανθρώπινο δικαίωμα της ξεκούρασης των συναδέλφων το έχετε μετατρέψει, διοίκηση και συνδικάτο, σε ένα σύστημα πελατειακό-ρουσφετολογικό, με στόχο την υφαρπαγή της ψήφου των συναδέλφων σε κάθε εκλογική διαδικασία.

Ρωτάμε : Χρειάζεται η παρέμβαση του «καλού» προϊστάμενου για να πάρει ο  συνάδελφος τη κανονική του άδεια ;

                 Χρειάζεται η παρέμβαση του «καλού» συνδικαλιστή για να ξεκουραστεί ο συνάδελφος ;

                 Η κατανομή των συμβασιούχων γίνεται με βάση τις ανάγκες της  εύρυθμης λειτουργίας του ταχυδρομείου ή με βάση των αναγκών  του «καλού» προϊστάμενου και του «καλού» συνδικαλιστή ;!!!

                   Οι υπερωρίες για τους ανεκτέλεστους τομείς, λόγω των αδειών, με  ποια κριτήρια δίνονται ;

Όλα τα παραπάνω μας θυμίζουν τις αλήστου μνήμης εποχές «κατόπιν ενεργειών μου…».

Σας προτρέπουμε να μην προχωρήσετε σε καμιά ειδική συμφωνία για να ρυθμίσετε το «θεμελιωμένο» και «έννομο» δικαίωμα της αποζημίωσης των αδειών μας.

Αυτό  που έχετε να κάνετε είναι να απαιτήσετε, απλά, την εφαρμογή των νόμων. Και μην έχετε την απαίτηση να πανηγυρίσουμε για δήθεν επιτυχία του συνδικάτου, γιατί θα μας θυμίσετε τη λαϊκή ρήση : «εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι».

Ζητάμε εφαρμογή του Γ. Κ. Π.  τόσο για τη χορήγηση όσο και για την αποζημίωση της κανονικής μας άδειας.

 


                                                                                                      

      


                                                                                                       ΠΡΟΣ

 

Επώνυμο : ΣΕΡΤΕΦΙΔΗΣ                                     ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ                                                             

                                                                                           ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Όνομα     : ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ                                          (Υπ΄οψιν Κου Προισταμένου)

 

Βαθμός    : Δ 1

 

Μονάδα   : ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

                   ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

 

Θεσσαλονίκη : 10-2-2014

 

                         ΘΕΜΑ: « Κανονική άδεια»

 Κατόπιν αρνητικής  απαντήσεως   σας στην αίτησή μου για χορήγηση δεκαήμερης κανονικής αδείας του έτους 2013, από 10-21/2/2014 με αντικατάσταση, όπως γνωρίζεται η άδεια του ΄13 πρέπει να δοθεί βάση πάντα του κανονισμού μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου του ΄14 , την ζήτησα για λόγους ξεκούρασης.

  Έχω  λοιπόν να σας παραθέσω τις εξής επισημάνσεις που όλοι γνωρίζουν και δεν αντιδρούν και δεν  μιλούν.

1)       Δίνετε άδειες σε συναδέλφους που εκτελούν το έργο της εντυποδιασποράς, με  αποτέλεσμα να «φορτώνεται» με βάρος ο Διανομέας.

2)       Δίνετε άδειες σε ταξινόμους με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται με περισσότερη εργασία ο Διανομέας.

3)       Δίνετε άδειες σε συναδέλφους που είναι στο γραφείο των συστημένων, με αποτέλεσμα  να επιβαρύνεται  ο Διανομέας με χρονοκαθηστέρηση στο έργο της διανομής.

4)       Δίνετε άδειες σε συναδέλφους που είναι στο ταμείο, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται πάλι με χρονοκαθηστέρηση ο Διανομέας.

 

          Σε τελική ανάλυση την «πληρώνει» πάντα ο διανομέας.

Εάν μου δοθεί άδεια για να με διευκολύνεται, όπως αναφέρετε και στην απάντησή σας τις ημέρες Παρασκευή και Δευτέρα, μπορείτε να μου πείτε ποιος θα πάει την αλληλογραφία την επόμενη εργάσιμη; Μην απαντήσετε σε αυτό γιατί όπως ξέρετε και ξέρω πάλι ο ίδιος θα την πάω. Δηλαδή για να καταλάβω μου λέτε να ξεκουραστώ και μετά τρέξε να προλάβεις.

 Έτσι δεν διευκολύνετε εμένα αλλά την υπηρεσία να τελειώσει τις άδειες.

Όταν ζητάω να πληρωθώ την άδεια του 2012  μου λέτε πως πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα. Μπορείτε σας παρακαλώ να μου το ορίσετε χρονικά το διάστημα αυτό, και γιατί δεν μου δόθηκε η άδεια του 2012 και αναγκάστηκα να ζητήσω την αποζημίωσή της;

 Μπορείτε και θέλω πάνω σε αυτό να μου απαντήσετε εάν δεν κάνω λάθος, πώς  συνάδελφος που ανήκει στο Δ.Σ. του συνδικάτου ταχυδρόμων Θεσσαλονίκης, είναι διανομέας   και παίρνει την άδειά του κανονικά  όλη το καλοκαίρι και όποτε την θέλει;

 Γιατί ενώ πρέπει να εργάζεται αν δεν κάνω πάλι λάθος, έρχεται υπογράφει στο παρουσιολόγιο  το πρωί και φεύγει χωρίς να εργαστεί;

  Δεν μπορεί ο συγκεκριμένος να αναπληρώσει  κάποιον π.χ. εμένα για να πάρω και εγώ την άδεια μου όπως προβλέπει ο κανονισμός , και να μην επιβαρυνθεί η υπηρεσία με υπερωρίες που δεν μπορεί να δώσει;

Λύσεις υπάρχουν αλλά κάποιοι δεν θέλουν να τις υλοποιήσουν.

Ως εκ τούτου παρακαλώ πολύ  να επανεξετάσετε το αίτημά μου για χορήγηση της Κανονικής αδείας  και με νέες ημερομηνίες  διότι η αρνητική απάντηση που μου δόθηκε ήταν ημερολογιακά κοντά στο διάστημα που ζήτησα την άδεια και δεν προλάβαινα να θέσω τα ερωτήματά μου και να πάρω τις απαντήσεις σας.

Περιμένω εγγράφως τις   απαντήσεις σας στα ερωτήματα που προανέφερα.

 

                                                                                   

 

                                                                                               

                                                                                                                     Με τιμή

ΣΕΡΤΕΦΙΔΗΣ  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ  ΕΛ.ΤΑ Δ1

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1)Π.Δ.Τ.Λ. ΜΑΚ-ΘΡΑΚΗΣ Τ.Κ. 56000

2) Κ.Υ. ΕΛ.ΤΑ

3) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

       ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ

4) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,

      ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ  & ΠΡΟΝΟΙΑΣ

      

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου