Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Εγκλώβισαν μέσα στη Βουλή βουλευτές και προσωπικό, στην Κύπρο

ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Επεισόδια στην Κύπρο:

Σε εμπόλεμη ζώνη έχει μετατραπεί η Βουλή, γύρω από την οποία εκτυλίσσονται σοβαρά επεισόδια από το πρωί... της Δευτέρας, ενώ οι διαδηλωτές «χτύπησαν» την γεννήτρια ρεύματος του κτιρίου, με αποτέλεσμα να κλειδώσουν αυτόματα οι ηλεκτρικές πόρτες και να εγκλωβιστούν σε αυτό τόσο οι βουλευτές όσο και οι εργαζόμενοι.
Εντός του κτηρίου βρίσκονται άνδρες της ΜΜΑΔ με πλήρη εξάρτηση, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο διαδηλωτών, όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική του έκδοση ο Φιλελεύθερος.
«Αιχμή του δόρατος» των διαμαρτυρόμενων είναι οι εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, οι οποίοι επιτίθενται στην κυβέρνηση για το προωθούμενο νομοσχέδιο ιδιωτικοποιήσεων, μαζί με συναδέλφους τους από άλλες κρατικές και ημικρατικές επιχειρήσεις και φορείς.
Εκατοντάδες διαδηλωτές έριξαν τα κάγκελα που είχε τοποθετήσει η αστυνομία για να εμποδίσει την προσέγγισή τους, φωνάζοντας «πουλημένοι» και αποδοκιμάζοντας τους βουλευτές.
Η ένταση συνέβαλε στην απόφαση να αναβληθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου, καθώς -μεταξύ άλλων, ο Γενικός Εισαγγελέας δεν μπόρεσε να φτάσει στο χώρο για να παραστεί στην αρμόδια επιτροπή, λόγω της επίθεσης που δέχθηκε το αυτοκίνητο που τον μετέφερε.
Μέσα στην αναταραχή μπόρεσαν να απομακρυνθούν και μικρά παιδιά που βρίσκονταν στην κυπριακή Βουλή για προγραμματισμένη επίσκεψη στο χώρο.
Τα συνδικάτα των εργαζόμενων στην κυπριακή ενεργειακή αρχή έχουν ήδη εξαγγείλει νέες κινητοποιήσεις για αύριο Τρίτη. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ενεργειακό έλλειμμα, έχει σχεδιαστεί πρόγραμμα εκ περιτροπής διακοπών στην ηλεκτροδότηση.
Στην τηλεπικοινωνιακή CYTA οι εργαζόμενοι φέρονται να αποφάσισαν αυθόρμητη στάση εργασίας.
 
πηγή : imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου