Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ


Συναδέλφισσα , συνάδελφε
          Με αφορμή τις επικείμενες εκλογές του Συνδικάτου μας επιλέξαμε αυτόν τον απλό, ανθρώπινο και συναδελφικό   τρόπο να επικοινωνήσουμε προσωπικά μαζί σου. Με αυτή την επιστολή μας θέλουμε ...
με κάθε ειλικρίνεια να μοιραστούμε σκέψεις, προβληματισμούς και αγωνίες, καταθέτοντας παράλληλα τη διάθεσή μας για αγώνες στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, τόσο σε πολιτικό, κοινωνικό, συνδικαλιστικό και επιχειρησιακό επίπεδο.
          Ευθύς εξ αρχής θέλουμε να σου ξεκαθαρίσουμε ότι είμαστε οι συνάδελφοι του διπλανού εδράνου, που κάθε μέρα βλέπουμε  και βιώνουμε κυριολεκτικά στην πλάτη μας, όπως και εσύ, την πραγματικότητα, άλλοτε σιγοψιθυρίζοντας  μεταξύ μας και άλλοτε από αγανάκτηση. Τόσο εμείς, αλλά και εσύ, δεν αντέχεις την υποκρισία, την αδιαφορία και την υποτίμηση της νοημοσύνης σου, από παράγοντες της διοίκησης και το χειρότερο, από τους εκλεγμένους εκπροσώπους μας και αντιδράμε άλλες φορές με θυμό, άλλες με επιχειρήματα και στο τέλος μας απορροφά η καθημερινότητα, η δουλειά, τα προβλήματά μας και τους αφήνουμε ήσυχους.
          Εμείς λοιπόν αποφασίσαμε, εδώ και δύο χρόνια περίπου, να τους χαλάσουμε την ησυχία τους ιδρύοντας μια συνδικαλιστική παράταξη, την ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΤΑ.
          Μέσα στο μικρό αυτό διάστημα πήραμε τις παρακάτω πρωτοβουλίες :
~ Ανακοίνωση με θέμα τις άδειες με αφορμή την καταγγελία συναδέλφου [25/2/2014]
~ Ανακοίνωση με θέμα Υγιεινή και Ασφάλεια στο χώρο της εργασίας μας [26/2/2014]
~ Ανοικτή επιστολή με θέμα την αποζημίωση των κανονικών αδειών [28/4/2014]
~ Ανοικτή επιστολή με θέμα την έλλειψη προσωπικού και τα κενά στη διανομή [20/11/2014]
~ Ανοικτή επιστολή σχετικά με τον σχεδιασμό των τομέων διανομής [20/12/2014]
~ Ανακοίνωση με θέμα τις άδειες  [18/2/2015]                                                                                                                                                                                                                                  
~ Ανακοίνωση με θέμα την ένταξη του ΕΛΤΑ στο κεφάλαιο Α΄.[15/5/2015]
~ Μέλη μας συμμετέχουν στην δικαστική διεκδίκηση για αποζημίωση κανονικών αδειών
          Το ευχάριστο και ελπιδοφόρο είναι ότι τις αγκαλιάσατε δίνοντάς μας δύναμη και κουράγιο.
          Πρέπει να γνωρίζεις ότι οι πρωτοβουλίες μας τους ανησύχησαν με αποτέλεσμα να δεχθούμε από την αρχή «μαστίγιο» με απειλές,  προσβολές, προπηλακισμούς και τώρα πριν τις εκλογές «καρότο», που μεταφράζεται σε θέσεις στο νέο Δ.Σ. του Συνδικάτου και την εκλογή μας στην ΠΟΣΤ, αρκεί να κατεβαίναμε μαζί τους στις εκλογές, δηλαδή «ενωμένοι»!!!
Εμείς τους είπαμε πολύ απλά ότι τις θέσεις στη Δημοκρατία τις δίνουν οι συνάδελφοι. Γι΄ αυτό γίνονται εκλογές.
          Στο επιχείρημα και πρόταση όλων των παρατάξεων που διεκδικούν την ψήφο σου, να κατέβουμε «ενωμένοι» τους απαντήσαμε με κάθε ειλικρίνεια και σεβασμό στη νοημοσύνη μας και την αξιοπρέπειά μας, ΝΑΙ αλλά με τις εξής προυποθέσεις:
          1.  κοινό πλαίσιο διεκδίκησης για θέματα του κλάδου
          2. ενιαίο ψηφοδέλτιο με συναδέλφους που δεν έχουν εμπλακεί ποτέ σε όργανα και θέσεις, που κατά την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, έχουν υπηρετήσει και εξυπηρετήσει αποφάσεις και μέτρα εναντίων των συναδέλφων και σε βάρος της διανομής
          3. να μην είναι κανένας υποψήφιος που έχει θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης και ήδη θα μπορούσε να είναι συνταξιούχος, ή είναι σε απόσταση αναπνοής από αυτή. Ο λόγος είναι προφανής και λίγος σεβασμός στην νοημοσύνη μας δεν βλάπτει.
          4.  συνάδελφος ταχυδρόμος που εκτελεί άλλο έργο και είναι εκτός Μονάδος Διανομής, να μην είναι υποψήφιος.
          Συναδέλφισσα, συνάδελφε, οφείλουμε να σου ξεκαθαρίσουμε χωρίς περιστροφές ότι όπως και εσύ έτσι και εμείς ανήκουμε στον δημοκρατικό χώρο και είμαστε απέναντι σε πολιτικές μισαλοδοξίας και ακραίες λογικές, έχουμε γυρίσει την πλάτη μας στο παλιό και παλεύουμε για το νέο, που είναι η ελπίδα μας για το παρόν και το μέλλον. Αυτή την λογική πιστεύουμε ότι έχεις και εσύ και σε θέλουμε δίπλα μας. Γιατί αυτό το απαίτησε πρόσφατα και η Ελληνική κοινωνία και εμείς είμαστε κομμάτι αυτής της κοινωνίας.
          Ξέρουμε ότι έχεις δεχθεί και εσύ, είτε είσαι υποψήφια/ος είτε όχι το «μαστίγιο» και το «καρότο» όπως και εμείς. Σου πουλάνε ως εκδούλευση τα αυτονόητα δικαιώματά σου, την άδεια, την υπερωρία, το ωράριο, την δήθεν πειθαρχική δίωξη και ενεργούν με αήθεια απέναντί σου, προκειμένου να πάρουν την ψήφο σου.
Έχουν φθάσει σε σημείο, ακόμη και το τηλεφώνημα στο ταμείο Αλληλεγγύης, που μπορείς να κάνεις και από μόνος σου, για να πάρεις μέρος των δικών σου χρημάτων ως δάνειο, από τις υπερβολικές κρατήσεις που σου κάνουν[10-15 ευρώ μηνιαίως], το πλασάρουν ως εκδούλεψη. Έλεος …φθάνει  πια!!!
          Γι αυτό ήρθε η ώρα να τους δώσεις και εσύ την απάντησή σου στην κάλπη, άλλωστε ο φόβος έχει μεταφερθεί πλέον σ΄αυτούς. Οι περίφημες προσβάσεις τους, πολιτικές και κομματικές, ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ, «τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες», νικήστε τον φόβο!!!
          Ήρθε η ώρα να τους απαντήσεις για την ανυποληψία και την απαξίωση  του κλάδου, που τον οδήγησαν αυτοί. Να μην γνωρίζεις δηλαδή , που θα πας διανομή την επόμενη μέρα. Η χαρτογράφηση έχει γίνει ανέκδοτο και η διανομή να εκτελείται κατά περίπτωση, ούτε καν εκ περιτροπής.
          Η κατασπατάληση κονδυλίων για τις άδειες έχει γίνει σκάνδαλο. ΠΟΣΤ, Συνδικάτα και Διοίκηση αντί να το αναδείξουν, το βλέπουν σαν ευκαιρία διεύρυνσης  του πελατειακού τους συστήματος, συναινώντας για τις προσλήψεις εργολαβικών. Δηλαδή βγάζουμε κυριολεκτικά τα παιδιά μας στο σκλαβοπάζαρο και μετά ζητάνε αντάλλαγμα την ψήφο σου γιατί θα δουλέψει ή δούλεψε το παιδί μας για μερικούς μήνες στον ΕΛΤΑ με 340 ευρώ μηνιαίως, αλλά στοιχίζει στον οργανισμό 1197 ευρώ. Και το χειρότερο όλων, έχουν θέσει σε κίνδυνο τους μισθούς μας, διότι έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον μέσο όρο των 1900 ευρώ μεικτά, που ορίζει ο νόμος, με ότι αυτό συνεπάγεται.
          Υπέγραψαν συμβάσεις  και συμφωνίες εκχωρώντας τα νόμιμα δικαιώματά μας :
          1. αποζημιώσεις αδειών
          2.δώρα εορτών και επιδόματα αδείας
          3.χρονοεπιδόματα
          Αγαπητή συναδέλφισσα, συνάδελφε
          σεβόμενοι τους εαυτούς μας και εσένα, δεν θέλουμε να σου επαναλάβουμε πράγματα που γνωρίζεις, αλλά κυρίως τα βιώνεις. Το ζητούμενο στην παρούσα φάση , με αφορμή τις εκλογές του σωματείου, είναι να κάνουμε όλοι μαζί και ο καθένας μόνος του, την ρήξη και την ανατροπή.
          Τα πράγματα πάντα αλλάζουν από κάτω προς τα πάνω, το αντίθετο είναι διαιώνιση του κατεστημένου.
          Γι αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να ενώσουμε την προσωπική μας αγωνία, με την δική σου, να την κάνουμε συλλογική, μεγάλη και δυνατή, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα δύσκολα και πρωτόγνωρα προβλήματα που ζούμε.
          Σε θέλουμε μαζί μας, είναι η δική σου ώρα, γύρισε και εσύ την πλάτη σε ότι σε υποτιμά, σε υποβιβάζει και δεν σε σέβεται.
          Εμείς κάναμε την αρχή, έλα μαζί μας, μπορείς και πρέπει να συνεχίσεις για να φθάσουμε στο τέλος, διαφορετικά σου λέμε με απόλυτη ειλικρίνεια και συναδελφικότητα, ότι το εγχείρημα  αυτό θα καταστεί «γραφικό». Η ευθύνη πλέον θα είναι και δική σου!!!
          Αν επισφάλεια είναι το να μην ξέρεις αν θα έχεις δουλειά αύριο, ασφάλεια είναι το αίσθημα ότι δεν είσαι μόνη.
          Βούληση και στόχος μας είναι η ανατροπή αυτού του κατεστημένου. Αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Με την βεβαιότητα ότι συμφωνείς μαζί μας σε καλούμε να στηρίξεις αυτή την προσπάθεια. Η ευκαιρία είναι μοναδική.
Υπάρχει ελπίδα. Μπορούμε να γίνουμε και πάλι δυνατοί.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΛ.ΤΑ
Υ.Γ.: μπορείς να επισκέπτεσαι και να ενημερώνεσαι από τo site της παράταξης :    www.eke-elta.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου