Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Διανομή με ποδήλατο στο Μιλάνο από την TNT


Η TNT Ιταλίας έχει ξεκινήσει μια υπηρεσία παράδοσης αντικειμένων με ποδήλατο στο κέντρο της πόλης του Μιλάνου...
πέντε ποδηλάτες είναι υπεύθυνοι για τη πραγματοποίηση της διανομής εντός της περιοχής C του Μιλάνου, σε καθορισμένη ζώνη απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Οι ποδηλάτες διανομείς της TNΤ θα αντικαταστήσουν τα τέσσερα φορτηγά που εξυπηρετούσαν στο παρελθόν την περιοχή, δημιουργώντας μια συνολική μείωση των εκπομπών CO2 μεταξύ 50 και 80 κιλών ανά ημέρα. Η υπηρεσία εγκαινιάστηκε στα τέλη Απριλίου από τον Pierfrancesco Maran, Σύμβουλο για την κίνηση στην πόλη του Μιλάνου. Κάθε ποδηλάτης θα διανύει κατά μέσο όρο 20 χιλιόμετρα κάθε μέρα, περίπου 5.000 χιλιόμετρα ανά έτος. Κάνοντας σχεδόν 80 στάσεις καθημερινά, αυτοί οι ποδηλάτες θα διατηρήσουν ένα επίπεδο παραγωγικότητας παρόμοιο με τα προηγούμενα επίπεδα που επιτυγχάνονταν με τα παραδοσιακά φορτηγά. Η υπηρεσία διανομής με ποδήλατα της TNT χρησιμοποιεί «fixie» ποδήλατα ή ποδήλατα μονοτάχυτα, που παρέχονται από την BH Bikes. Αυτά τα ποδήλατα είναι ελαφριά (12kg), πρακτικά και εύκολα στην οδήγηση στην κορεσμένη περιοχή στο κέντρο της πόλης. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής της TNT να αυξήσει τόσο την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα σε πολύπλοκα αστικά περιβάλλοντα, ενώ παρέχει φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις μεταφοράς για παραδόσεις στο τελευταίο χιλιόμετρο. Επίσης, υποστηρίζει τη φιλοδοξία της εταιρείας να μειώσει τις εκπομπές CO2. Η υπηρεσία διανομής με ποδήλατα στο Μιλάνο είναι το πρώτο βήμα ενός ευρύτερου σχεδίου για ποδήλατο απλό και ηλεκτρικό, που η ΤΝΤ Ιταλίας θα εφαρμόσει και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ιταλίας, όπως Τορίνο, Μόντσα και Μπέργκαμο.

Η υπηρεσία διανομής με ποδήλατα είναι η νεώτερη προσθήκη στον τρέχοντα πράσινο στόλο της TNT Ιταλίας που αποτελείται από 115 οχήματα μεθανίου και μια ποικιλία άλλων φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών φορτηγών, μηχανάκια, ποδήλατα με κουτί και τα τρίκυκλα. Η TNT απασχολεί περισσότερους από 2.700 ανθρώπους στην Ιταλία, όπου η εταιρεία λειτουργεί 100 κέντρα διαλογής και αποθήκες.

 
πηγή : TNT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου