Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Βούτσης σε συνέδριο ΚΕΔΕ: Ο κύκλος της διαπλοκής στην τοπική αυτοδιοίκηση τελείωσε

Σε «ενωτική συμπόρευση» και σε συνεχή και δημιουργικό διάλογο για την ουσία των πολιτικών σε ζητήματα που οι Δήμοι έχουν τον πρώτο λόγο κάλεσε τους δημάρχους... ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, μιλώντας κατά την έναρξη των εργασιών του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ στο Πόρτο Καρράς της Χαλκιδικής.                                                                                                       
«Θα κάνουμε όχι μόνο όσα έχουμε υποσχεθεί, αλλά και άλλα που δεν έχουμε υποσχεθεί», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και κάλεσε τους δημάρχους σε διάλογο που θα αφορά και τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στον «Καλλικράτη», για τον οποίο υπογράμμισε πως ήταν «όχημα επιβολής των Μνημονίων».
 
Ο κύκλος της διαπλοκής στην τοπική αυτοδιοίκηση τελείωσε σύμφωνα με τον υπουργό και ο έλεγχος της νομιμότητας των αποφάσεων των Δήμων θα φύγει από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και θα περάσει σε νέους φορείς στους οποίους δεν θα τοποθετούνται κομματικά στελέχη.
 
«Όχι στη στοχοποίηση των τοπικών αρχόντων, αλλά όχι και στον κοινωνικό αμοραλισμό, όχι στην απαξίωση εκλεγμένων δημοτικών αρχών και εκλεγμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Δηλαδή, όχι στην πολιτική των δελτίων των 8 που σας ποδηγέτησαν και σας απαξίωσαν, προσπάθησαν να σας απαξιώσουν στα μάτια του ελληνικού λαού επί τέσσερα χρόνια» ανέφερε ο κ. Βούτσης, απευθυνόμενος στους δημάρχους, συμπληρώνοντας πως «η καρδιά της δημοκρατίας χτυπάει σε μεγάλο βαθμό και μέσα στις δομές της αυτοδιοίκησης».
 
Σε ό,τι αφορά τη σχέση του με τους εκλεγμένους της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξήγησε πως η εποχή των πελατειακών σχέσεων τέλειωσε και ξεκαθάρισε πως «κλείνει ο κύκλος ενός ιδιότυπου διακομματικού πελατειακού συστήματος που υπήρχε ακόμα και μέσα στην κρίση και που όλοι το γνωρίζουμε» σημειώνοντας πως «υπήρξαν προνομιακές σχέσεις και επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις και το γνωρίζετε πολύ καλά».
 
Αμέσως μετά την ομιλία τού κ. Βούτση, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος είπε ότι «οι απαντήσεις που έδωσε ο υπουργός δημιουργούν μια αισιοδοξία, εφόσον εφαρμοστούν. Δεν θα σταματήσει ο διάλογος μέχρι να δώσουμε λύσεις».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου