Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Απάντηση- ανακοίνωση με θέμα το περιβόητο κεφάλαιο Α’ του νόμου 3429/2005.

      


                 ΕΝΩΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΤΑ
           
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ
                                                                                                                                   Θεσσαλονίκη      15/5/2015
 
“Εκεί που μας χρωστούσαν μας ζητάνε και το βόδι”… πως αλλιώς να εξηγήσεις την αντίδραση της ΠΟΣΤ στην ανακοίνωση της ένταξης του ΕΛΤΑ στο κεφάλαιο Α΄. Γεγονός, που έχει συντελεστεί και ουσιαστικά και τυπικά [από τις 15/10/2014] επί των ημερών των μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Η ηγεσία της ΠΟΣΤ υποδύεται την “ μωρά παρθένα ” και μας καλεί να πάρουμε μέρος στο θέατρο του παραλόγου, όπου πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια ανεπαρκέστατη και ανίκανη, μαζί με τις διοικήσεις Βαρσάμη-Μελαχροινού και των μνημονιακών κυβερνήσεων τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όπου διέλυσαν τον ΕΛΤΑ και τώρα ζητούν και τα ρέστα. Δεν υπάρχει λίγη “τσίπα”; !!!
Μπορεί να πιστέψει κανείς, ιδιαίτερα εργαζόμενος στα ΕΛΤΑ, ότι φταίνε οι 100 μέρες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την κατάντια του Ταχυδρομείου;
Αλήθεια, που εργάζεστε; Στα  ΕΛΤΑ;
Τώρα; Μετά την ανακοίνωση περί ένταξης μας στο κεφάλαιο Α΄, κινδυνεύει να μην υπάρχει ταχυδρομική εξυπηρέτηση και θα εκχωρηθεί το έργο μας στου ιδιώτες;
Τώρα, είναι ορατός ο κίνδυνος της απώλειας στρατηγικών πελατών;
Τώρα, είναι ορατός ο κίνδυνος της απώλειας μεριδίου της αναδυόμενης αγοράς των Ταχυμεταφορών;
Αλήθεια, που είδατε επιτυχή εφαρμογή σύγχρονων ποιοτικών υπηρεσιών μέχρι τώρα, στην κατεύθυνση  της αύξησης του μεριδίου της αγοράς;
Δεν γνωρίζετε ότι η διανομή σ΄όλη τη χώρα εκτελείται πλέον κατά περίπτωση; Ούτε καν εκ περιτροπής.
Δεν γνωρίζετε ότι αδυνατεί πλέον ο ΕΛΤΑ να εκτελεί καθολικές υπηρεσίες, λόγω της δραστικής και ανεπίτρεπτης μείωσης του προσωπικού; [λιγότεροι από επτά χιλιάδες]. Δεν έχετε ευθύνες;
Δεν γνωρίζετε ότι τα ΕΛΤΑ σε έξι χρόνια απώλεσαν περίπου το 70 % του traffic, όσο και ανάλογα έσοδα, όταν μάλιστα οι ανταγωνιστές μας, στην Ελλάδα της κρίσης και της ύφεσης, αύξησαν τους παραπάνω δείκτες; Ποιος ευθύνεται γι΄αυτό; Έγινε τυχαία;
Ποιες σύγχρονες ποιοτικές υπηρεσίες αύξησαν το μερίδιο της αγοράς;!!! Οι τσίχλες, τα φάρμακα, τα μπουρνούζια ή το ξυστό; Μήπως εννοείται το πελατειακό σύστημα των εργολαβιών, των αναθέσεων έργων, των μεταθέσεων κ.λ.π
Ποιος έχει την ευθύνη για τις Ταχυμεταφορές και τα δέματα;
Η πλήρης απουσία αναπτυξιακών πρωτοβουλιών έχει υπευθύνους με ονοματεπώνυμα.
Ποιοι ευθύνονται για την απώλεια των ΕΣΠΑ;  Aυτό το γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι ότι έχει ονοματεπώνυμα.
Ποιος ευθύνεται για την άρον άρον απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς;  Ποιες είναι οι συνέπειες και ποιους εξυπηρέτησε;
Ποιος θα απολογηθεί για τη μείωση της περιουσίας του ΕΛΤΑ, σε σημείο που έφερε το Ταχυδρομείο προ των πυλών της πτώχευσης;
Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την ένοχη σιωπή της ηγεσίας της ΠΟΣΤ όταν συντελέστηκε το “έγκλημα” του Ταχ. Ταμιευτηρίου η οποία όχι μόνο δεν αντέδρασε, έστω με μια στάση εργασίας, αλλά ούτε με μια καταγγελία για τα μάτια του κόσμου.
Μετά από δύο χρόνια, θα μας απαντήσετε επιτέλους  τι εξυπηρέτησαν οι ασύλληπτες και παράνομες περικοπές των δώρων και του χρονοεπιδόματος, που ξεπέρασαν τα μνημόνια και που ουσιαστικά κατάφεραν, για ένα μεγάλο μέρος συναδέλφων, ιδιαίτερα των νέων, να αμείβονται  με καθεστώς κεφαλαίου Α΄.
Επειδή λοιπόν όλοι οι συνάδελφοι γνωρίζουν και βιώνουν την απαξίωση και διάλυση του ΕΛΤΑ και αγωνιούν για τις εξελίξεις , καλά θα κάνετε να ζητήσετε μια συγνώμη και να ενσκήψετε στο πρόβλημα, γιατί  η συμμετοχή σας και η συνενοχή σας είναι εμφανέστατη.
Γιατί δεν καυτηριάσατε τις αποφάσεις της διοίκησης και της μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  που οδήγησαν τα ΕΛΤΑ στη διάλυση;
Πόσο καιρό γνωρίζατε την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου που εμείς μάθαμε μόλις χθες; Γιατί δεν ενημερώσατε τους εργαζόμενους τουλάχιστον στις 15/10/2014;
Γι’ αυτό επιτρέψατε-σιωπήσατε στην προ-είσπραξη των prepaid, 20 εκατομμυρίων περίπου, με 25 % έκπτωση για να κλείσει δήθεν θετικά ο οργανισμός;!!!
Γι’ αυτό συμφωνήσατε στη συνέχιση της παράνομης παρακράτησης των δώρων;
Γι’ αυτό υπογράψατε “δήθεν” συμφωνία για τη μετενέργεια; Ενώ  ήδη είχε ρυθμιστεί από τον Υπουργό Εργασίας.
Γι’ αυτό επισπεύσατε το συνέδριο της ΠΟΣΤ;
Η μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τα αποσιώπησε για να περάσουν οι εκλογές…εσείς γιατί ;
Θέλετε να φορτώσετε τις δικές σας ευθύνες, της διοίκησης και της μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ , στη νέα κυβέρνηση, που βρήκε τα ΕΛΤΑ και το ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ σε πρωτοφανή αδιέξοδο.
Το γνωρίζετε πολύ καλά ότι εάν σήμερα δεν υπήρχε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τα ΕΛΤΑ θα ήταν σε καθεστώς εκκαθάρισης, με απρόβλεπτες συνέπειες.
 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Μετά από όλα αυτά, δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε τις προσπάθειες που κατέβαλαν, όλα αυτά τα χρόνια, μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ -διοίκηση και ηγεσία της ΠΟΣΤ, να συνδιαμορφώσουν όλοι μαζί, εκείνες τις προυποθέσεις που μπορούν να μας εντάξουν ακόμη και σε ένα ανύπαρκτο κεφάλαιο, από το Γάμα έως το Ωμέγα.
Οι εργαζόμενοι θα αποδώσουν τις ευθύνες στην ώρα τους!!!
Αυτό όμως που προέχει σήμερα είναι η διάσωση του ΕΛΤΑ, οι θέσεις εργασίας και οι αποδοχές των εργαζομένων.
Η παράταξή μας θα κάνει τα πάντα, κάτω από τις πιο δυσχερείς συνθήκες στην ιστορία του ΕΛΤΑ, να σταματήσει τον όλεθρο και τον κατήφορο.
Έχοντας  πλήρη επίγνωση της κατάστασης, θα ενώσουμε τις αγωνίες και τις δυνάμεις μας, στοχεύοντας στην παρούσα φάση σ’ ένα αυτόνομο οργανισμό, που θα εξασφαλίσει στο δυσμενές σημερινό περιβάλλον, μια άμεσα στοιχειώδη ανάπτυξη. Ανάπτυξη, που θα διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας, τις αμοιβές των εργαζομένων και θα ανοίξει πάλι την προοπτική για έναν ΕΛΤΑ δημόσιο, σύγχρονο, κερδοφόρο.
Έναν  ΕΛΤΑ που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας, όπως του αρμόζει και το έχει αποδείξει διαχρονικά.
aΚαλούμε την κυβέρνηση να αναστείλει άμεσα την διαδικασία,
aΝα τοποθετήσει νέα διοίκηση
aΝα προχωρήσει σε εξωνυχιστικό έλεγχο των πεπραγμένων στα ΕΛΤΑ, από φερέγγυα και αξιόπιστα ελεγκτικά  όργανα.
Είναι απαίτηση και προυπόθεση, για να γίνει οποιαδήποτε κίνηση, πρέπει να γνωρίζουμε
            ποιο είναι το έλλειμμα,
            ποιο είναι το χρέος,  
            ποια είναι η ρευστότητα του οργανισμού,
            ποιο είναι το άνοιγμα στο ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚ. ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ,
            τι συμβαίνει με το GIRO,
            τι δάνεια υπάρχουν σε τράπεζες,
            τι ενέχυρα σε δάνεια.
 
Καλούμε την ηγεσία της ΠΟΣΤ να σεβαστεί τη νοημοσύνη μας, γιατί τα μνημόνια υλοποιήθηκαν με συγκεκριμένες πράξεις και πολιτικές και από συγκεκριμένους ανθρώπους.
Το ΤΑΙΠΕΔ [Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου] είναι δημιούργημα του “σωτήρα μας” αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου,  όπως και το “έγκλημα” που συντελέστηκε στο Τ.Τ.
Το ΕΣΠΑ  που χάσαμε, ήταν ευθύνη του άλλου  “σωτήρα μας”, του τέως Υπουργού της μνημονιακής κυβέρνησης Μ. Χρυσοχοΐδη .
Η απελευθέρωση της Ταχυδρομικής αγοράς είναι κατόρθωμα της μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ , του άλλου μνημονιακού Υπουργού Μ. Βορίδη, με τη δική σας θερμή υποστήριξη.
Αυτά από μόνα τους είναι αρκετά να αφανίσουν τα ΕΛΤΑ.
Όλα ήταν θέμα χρόνου. Αυτή ήταν η πολιτική βούληση της μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τον ΕΛΤΑ.
Σας συνιστούμε να κάνετε λίγη υπομονή, όπως και εμείς, για να μάθουμε επιτέλους πόσο είναι το έλλειμμα, πόσο είναι το χρέος και τι κρύβει το χαλί από κάτω.
Ήρθε η ώρα της αποκάλυψης. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να γυρίσουν σελίδα στους νέους αγώνες που θα αναπτύξουμε άμεσα για τη διάσωση του Ταχυδρομείου, χωρίς να ξεχνάμε τις μεγάλες ευθύνες της ηγεσίας της ΠΟΣΤ για το δράμα που βιώνουμε εμείς οι εργαζόμενοι και τα ΕΛΤΑ.
 
ΤΩΡΑ είναι η ώρα του αγώνα, της δικαίωσης, της ευθύνης και της ελπίδας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου