Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Την οδό Ερμού τις Κυριακές θα κοσμεί, μόλις βρεθεί, η πινακίδα που κλάπηκε από το Νταχάου!

ntaxaouΣτην καμπάνια της κυβέρνησης για «ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές» η ιστορική πινακίδα του Νταχάου!
Τον εμπορικότερο δρόμο της Αθήνας κάθε Κυριακή που τα καταστήματα της πόλης θα είναι ανοιχτά, πρόκειται να κοσμεί ...αμέσως μόλις εντοπιστεί από τις αρχές της Γερμανίας, η ταμπέλα με την ειρωνική επιγραφική «Arbeit Macht Frei» (Η εργασία θα σε απελευθερώσει) που κλάπηκε αυτές τις μέρες από το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου.
Όλο το παρασκήνιο γύρω από το κλείσιμο το μεγάλου διαφημιστικού deal από την κυβέρνηση!
Λίγα μόλις λεπτά αφότου ο Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε για την κλοπή της ιστορικής πινακίδας από το Νταχάου επικοινώνησε αμέσως τηλεφωνικά με την Γερμανική Καγκελαρία και ζήτησε ως προσωπική χάρη από την Μέρκελ, αμέσως μόλις αυτή εντοπιστεί από τις αρχές, να του δοθεί προς ενίσχυση της καμπάνιας της ελληνικής κυβέρνησης για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
Ο Αντώνης Σαμαράς μάλιστα εξομολογήθηκε στην Μέρκελ ότι είχε σκεφτεί και στο παρελθόν να ζητήσει την παραχώρηση της επίμαχης πινακίδας από την ελληνική κυβέρνηση, πολύ καιρό πριν κλαπεί η πινακίδα.
Όπως όμως της επισήμανε δίσταζε συνεχώς να προβεί στην επίμαχη αίτηση αφού κάτι τέτοιο θα απαιτούσε και την αφαίρεση της πύλης από το ιστορικό μνημείο.
Η πρόσφατη όμως κλοπή έβγαλε τελικά τον Αντώνη Σαμαρά από την δύσκολη και αμήχανη θέση να την ζητήσει ο ίδιος.
«Γκούτεν Μόργκεν φίλεν Άνγκελα. Γκούτεν Μόργκεν σε όλο το φίλεν Γερμανίεν.Έμαθεν πριν λίγεν ώρεν πως κάποιεν αλητήριεν κλέψεν ωραίεν πινακίδεν Νταχάου. Θέλεν λοιπόν επ’ ευκαιρίεν κλέψεν, κάνεν για Ελλάδεν μίεν χάρεν φίλεν Μέρκελ. Κάνεν γερμανικέν μπάτσεν αμέσως μόλις βρίσκεν πινακίδεν δώσεν ταμπέλεν στο φίλεν Ελλάδεν χωρίς καθυστερήσεν.
Θέλεν βάλεν πινακίδεν στολίσεν Ερμού κάθε Κυριακέν που καταστημάτεν Ελλάδαν ανοίγεν ώστε κόσμεν ψωνίσεν. Θέλω εδώ Ελλάδεν όλεν κόσμεν δουλεύεν πλέον και Κυριακέν. Εργασίεν απελευθερώνεν. Πολύ Καλά λέγεν φίλεν Ναζιστέν από παλιά αλλά κανένεν τεμπέλεν δεν άκουγεν εδώ Ελλάδεν»
είπε χαρακτηριστικά ο Σαμαράς στην Μέρκελ.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος δέχτηκε αμέσως να κάνει την χάρη αυτή στον κύριο Σαμαρά, κι έτσι αμέσως μόλις οι βαυαυρικές αστυνομικές αρχές βρουν την κλεμμένη πλέον γερμανική πινακίδα, θα την στείλουν με κούριερ στο Μέγαρο Μαξίμου με όλα τα έξοδα της αποστολής της να καλύπτονται σύμφωνα με πληροφορίες από το ήδη τεράστιο πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας μας.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι την τοποθέτηση της πινακίδας σε κεντρικό σημείο της Ερμού δεν πρόκειται να αναλάβει κάποιο ειδικό συνεργείο αλλά το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης με τα ίδια του τα χέρια!
Σύμφωνα λοιπόν με το ισχύον εργασιακό καθεστώς στα καταστήματα η επιγραφή του Νταχάου πρόκειται να κοσμεί τον δρόμο της Ερμού, τις ακόλουθες Κυριακές του χρόνου:
Την πρώτη Κυριακή:
» των χειμερινών εκπτώσεων
» των καλοκαιρινών εκπτώσεων
» του εκπτωτικού δεκαημέρου του Μαΐου
» του εκπτωτικού δεκαημέρου Νοεμβρίου
Σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημη αργία, η ταμπέλα του Νταχάου θα τοποθετείται την επόμενη Κυριακή.
♦ Τις δύο Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα
♦ Την Κυριακή των Βαΐων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου