Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Νέο τρίτροχο όχημα για τη La Poste

Nouveau-G_Article_Chapitre_BlocPhoto1 la posteΜετά από ευρωπαϊκή διαβούλευση, η γαλλική ταχυδρομική εταιρεία La Poste έχει επιλέξει τη γαλλική κατασκευαστική Ligier για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων με 3 τροχούς. Αυτά τα νέα αποδοτικά και ...φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα θα χρησιμοποιηθούν από τους ταχυδρόμους για τη διανομή και συλλογή αλληλογραφίας και για μικρά εμπορεύματα.
Αυτό το τρίτροχο ηλεκτρικό όχημα, που  θα συμπληρώσει το στόλο της La Poste, είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.
Το staby ® έχει σχεδιαστεί ειδικά για το ταχυδρομείο από την Ligier, η οποία το 2010 είχε ήδη σχεδιάσει το ηλεκτρικό τετράτροχο «Quadéo»που χρησιμοποιείται επίσης από τους ταχυδρόμους. Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη La Poste, η Ligier έχει επενδύσει πάνω από € 3.000.000 σε ανάπτυξη νέων βιομηχανικών εγκαταστάσεων 100% γαλλικών, δημιουργώντας είκοσι θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης.
Το νέο όχημα 3 τροχών είναι επίσης κατάλληλο για περιήγηση στο κέντρο της πόλης και σε περιαστικές ή αγροτικές περιοχές. Με αυτό το όχημα, το ταχυδρομείο διανέμει την αλληλογραφία και τα δέματα στους πελάτες του, διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα αέρα. Ο θόρυβος και οι μυρωδιές είναι σχεδόν ανύπαρκτοι.
Το τρίτροχο ηλεκτρικό όχημα εξασφαλίζει μεγαλύτερη σταθερότητα κατά την οδήγηση και μεγαλύτερη ασφάλεια από το σκούτερ που προορίζεται να αντικαταστήσει.
Ήσυχο, συμπαγές και φιλικό προς το περιβάλλον, θα διευκολύνει το έργο των ταχυδρόμων. Καθώς είναι εύχρηστο, επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στα στενά δρομάκια των πόλεων.
Για τη δημιουργία του, η La Poste έχει εφαρμόσει από πολύ νωρίς μια διαδικασία με τη συμμετοχή ταχυδρόμων στην επιλογή του μελλοντικού οχήματος, με πολλές δοκιμές σε διαδρομές και σε πραγματικές καταστάσεις. Εργονόμοι και ιατροί εργασίας έχουν επίσης συμμετάσχει ενεργά στο έργο αυτό.
Το όνομα του νέου οχήματος επιλέχθηκε από τους ταχυδρόμους σε ψηφοφορία: θα ονομάζεται staby ® , δείχνοντας την «διάσταση σταθερότητας» που δείχνει για τους ταχυδρόμους αυτό το νέο όχημα.
Το νέο ηλεκτρικό όχημα συμπληρώνει το στόλο ηλεκτρικών οχημάτων της La Poste, η πρώτη στον κόσμο, που έχει ήδη 4.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, 1.000 ηλεκτρικά τετράτροχα quads, 18.000 ηλεκτρικά ποδήλατα και 1.000 φορτηγά με ηλεκτρικό υποβοήθηση.
Τα πρώτα 10 staby ® δόθηκαν σε κυκλοφορία αυτό το καλοκαίρι. Τον Σεπτέμβριο, 90 άλλα οχήματα θα αναπτυχθούν σταδιακά. Η La Poste θα μπορούσε να αναπτύξει αρκετές χιλιάδες από το 2015.
Αυτά τα νέα οχήματα θα βοηθήσουν το φιλόδοξο πρόγραμμα για τη μείωση των εκπομπών CO2 της La Poste με στόχο της μείωση κατά 20% των εκπομπών μεταξύ 2008 και 2020, ανά σπίτι.
Αιχμή του δόρατος της πολιτικής της συνεχούς καινοτομίας της Ligier Group, το staby ® είναι η τελευταία προσθήκη στη σειρά Ligier Professional, καθώς δραστηριοποιείται σε ηλεκτρικά οχήματα 3 ή 4 τροχών, ειδικά σχεδιασμένα για τις τοπικές αρχές και τους επαγγελματίες. Ήδη από το 2010, ο όμιλος Ligier δημιούργησε το Quadéo, ηλεκτρικό τετράτροχο που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για την La Poste, και έχει παραχθεί σε 1.000 αντίτυπα.
Η Ligier Group, η οποία έχει 100% γαλλικές εγκαταστάσεις παραγωγής, σύγχρονες και αποτελεσματικές, με συνολική ικανότητα παραγωγής περίπου 15.000 μονάδες / έτος, πέτυχε το 2013 ενοποιημένο κύκλο εργασιών 92 εκατομμύρια ευρώ.
 
πηγή : La Poste

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου