Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Τελεσίγραφο Schaeuble - Δεν εκταμιεύονται οι δόσεις χωρίς προαπαιτούμενα

 

Νέο, αυστηρό τελεσίγραφο μετέφερε στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στην Πορτογαλία...




«Αν η Ελλάδα δεν υλοποιήσει όλα τα προαπαιτούμενα, οι δόσεις δεν θα εκταμιευθούν» διεμήνυσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Η δήλωση του Schaeuble έρχεται μόλις μια ημέρα μετά την παρόμοια σύσταση έτερου Ευρωπαίου αξιωματούχου πως χωρίς τα 12 προαπαιτούμενα, δεν θα εκταμιευθούν οι επόμενες δύο δόσεις ύψους 1 δισ. ευρώ η καθεμία.

Όπως αποκαλύπτουν κυβερνητικές πηγές, Σαμαράς και Schaeuble συζήτησαν για τη θετική πορεία των οικονομικών μεγεθών στην Ελλάδα.
Σε ό,τι αφορά το μείζον θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, οι ίδιες πηγές εκτίμησαν πως ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο. Ταυτόχρονα προέβλεψαν πως η ελληνική κυβέρνηση δεν αναμένεται να δεχθεί ασφυκτικές πιέσεις, εφόσον τηρήσει το βασικό πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει προς τους δανειστές.
Στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά - Schaeuble βρέθηκε και το θέμα του επόμενου προέδρου της Κομισιόν. Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η θέληση των Ευρωπαίων πολιτών και να αναδειχθεί ο υποψήφιος του ΕΛΚ, J. C. Juncker.


www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου