Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ρεπορτάζ-βόμβα για την Ελλάδα από το Focus

Βόμβα από Focus - Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ χειρότερη από αυτή που περιγράφεται ...
Εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές στην Ελλάδα, την Γερμανία και όλη την Ευρώπη, το γερμανικό περιοδικό Focus, εκ των βασικότερων εκφραστών της πολιτικής της Καγκελαρίου Merkel σε νέο ρεπορτάζ επιτίθεται κατά της Ελλάδας και της ελληνικής κυβέρνησης, χαρακτηρίζει "απάτη" το success story του πλεονάσματος και ασκεί σφοδρή κριτική στη διαχείριση της κρίσης."H κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ χειρότερη από αυτή που οι πολιτικοί θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε", επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό Focus σε δημοσίευμά του με τίτλο "Κρίση δίχως τέλος".
Το Focus στην έντυπη έκδοσή του χαρακτηρίζει το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα ως "απάτη", αποκαλύπτοντας όλο το παιχνίδι πίσω από τα greek statistics.
Διάφοροι Γερμανοί οικονομολόγοι αποκαλύπτουν το παραμύθι του πρωτογενούς πλεονάσματος, μιλούν για τους ολιγάρχες της ελληνικής οικονομίας, το πελατειακό κράτος, τη διαφθορά.
Το περιοδικό που αποτελεί το βασικότερο υπερασπιστή της πολιτικής που ασκήθηκε στην ελληνική κρίση, σήμερα έρχεται να κατακρίνει το πλεόνασμα και να επιτεθεί στην πολιτική της συγκυβέρνησης...
Ωστόσο, πριν 5 ημέρες, η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού, δημοσίευε κείμενο με θέμα την επιστροφή της ελληνικής αξιοπιστίας.
Σύμφωνα με την ανάλυση κύκλοι της αγοράς αναμένουν το 2015 να ενισχυθεί η ανάκαμψη, όταν οι επενδύσεις γίνουν η κινητήρια δύναμη της τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας.
Οι αγορές ήδη θεωρούν και πάλι τους Έλληνες αξιόπιστους, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το πόσο σοβαρή είναι η ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθεια να οδηγήσει την εγχώρια οικονομία στην ανάκαμψη.
Στην ανάλυση βέβαια γίνεται ακόμη λόγος για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και το δημόσιο χρέος, αλλά και για τις δυσκολίες στις μεταρρυθμίσεις.
Υπάρχουν όμως σημαντικές ενδείξεις βελτίωσης και οι επενδυτές δεν μιλούν πια για "Grexit", αλλά για "Grecovery"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου