Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ευρωεκλογές 2014 και Ισπανικό ταχυδρομείο

Oficina_CorreosΤο Ταχυδρομείο της Ισπανίας έχει δεχθεί περισσότερες από 305.000 αιτήσεις πολιτών που επιθυμούν να ασκήσουν μέσω του ταχυδρομείου το εκλογικό τους δικαίωμά και να ψηφίσουν στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου... που θα πραγματοποιηθούν στις 25 Μαΐου.
Το ταχυδρομείο παραδίδει τις αιτήσεις ψηφοφορίας στην Υπηρεσία Εκλογικής Απογραφής του Νομαρχιακού Γραφείου το οποίο, μετά από έλεγχο της καταγραφής των αιτούντων στην Υπηρεσία επιστρέφει τα εκλογικά έγγραφα στη διεύθυνση που αναφέρεται στην αίτηση, με συστημένη και επείγουσα επιστολή.
Το ταχυδρομείο, μόλις λάβει τα έγγραφα, τα διανέμει και ο παραλήπτης με δική του ευθύνη μετά την παράδοση τους σε αυτόν, έχει προθεσμία μέχρι την επόμενη Πέμπτη, 22 Μαΐου (στο πλαίσιο της παράτασης του χρόνου που έχουν εγκριθεί από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή) να ψηφίσει μέσω του ταχυδρομείου, παραδίδοντας τον κλειστό φάκελο σε οποιοδήποτε ταχυδρομικό γραφείο. Ο δημόσιος ταχυδρομικός φορέας στον οποίο ο φάκελος κατατέθηκε συστημένος και ως επείγον έχει την ευθύνη μέχρι την ημέρα της ψηφοφορίας, οπότε παραδίδεται στην αντίστοιχη Εφορευτική Επιτροπή.
Το ταχυδρομείο κατά την διάρκεια των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επεκτείνει τις δραστηριότητές του με τη διανομή των καρτών εγγραφής στην εκλογική απογραφή και την παράδοση εκλογικού διαφημιστικού υλικού.
Το Υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας έχει διανείμει τις τελευταίες εβδομάδες, 34.821.880 κάρτες που αποστέλλονται από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής στα σπίτια των πολιτών που έχουν δικαίωμα ψήφου στις 25 Μαΐου, και η οποία περιέχει τα δεδομένα για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους . Από αυτά, τα 34.485.294 είναι Ισπανοί στην Ισπανία και 336.586 είναι υπήκοοι άλλων χωρών της ΕΕ που κατοικούν στην Ισπανία και έχουν εκφράσει την προθυμία τους να ψηφίσουν στην Ισπανία.
Επιπλέον, από την 9 μέχρι τις 23 Μαΐου, το ταχυδρομείο στην Ισπανία θα διανείμει πάνω από 147 εκατομμύρια αντικείμενα  εκλογικού διαφημιστικού υλικού των διαφόρων κομμάτων, συνασπισμών και ομοσπονδιών που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές εκλογές.
πηγή : Correos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου