Σάββατο 19 Απριλίου 2014

ΕΛΒΟ: Πληρώθηκαν μετά από επτά μήνες οι εργαζόμενοι

Picture 0 for ΕΛΒΟ: Πληρώθηκαν μετά από επτά μήνες οι εργαζόμενοιΠάσχα θα μπορέσουν να κάνουν οι 360 εργαζόμενοι της υπό εκκαθάριση ΕΛΒΟ, αφού τη Μεγάλη Δευτέρα καταβλήθηκαν οι μισθοί επτά μηνών,  καθώς είχαν να πληρωθούν από το Σεπτέμβριο του 2013.
 
Για τους εργαζόμενους, που είχαν οδηγηθεί σε ανέχεια και στο μη περαιτέρω, η καταβολή των δεδουλευμένων ήταν μία μεγάλα ανάσα παραμονές γιορτών, ενώ περιμένουν μετά το Πάσχα, να συνεχιστούν τα δύο προγράμματα του Στρατού, που είχε αναλάβει η Εταιρεία  και έχουν συνολικό προϋπολογισμό 12,7 εκατ. ευρώ. 
 
Στην ΕΛΒΟ έχει ήδη εγκατασταθεί ο ειδικός εκκαθαριστής, δηλαδή η Ernst & Young,  με το στέλεχός της και μέλος του διοικητικού συμβουλίου Μιχαήλ Χουρδάκη.  
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η Εταιρεία χρηματοδοτήθηκε από το δημόσιο με το ποσό των 8,9 εκατ. ευρώ, από τα 14 εκατ. που συνολικώς ενέκρινε το ΥΠΟΙΚ, προκειμένου να εκτελεστούν οι συμβάσεις με τις ένοπλες δυνάμεις, για όσο διαρκεί η διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης του άρθρου 14Α του νόμου 3429/2005. Να υπενθυμιστεί ότι η επιχορήγηση είχε επιτραπεί με τροπολογία που πέρασε από τη Βουλή, στα τέλη Φεβρουαρίου 2014. 
 
Όπως επεσήμανε  η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, «η επιχορήγηση διατίθεται αποκλειστικά για την εξόφληση απαιτήσεων του προσωπικού, του Δημοσίου, φορέων κοινωνικής ασφάλισης, παρόχων ενέργειας, καθώς και για την κάλυψη της αμοιβής του ειδικού εκκαθαριστή και των λοιπών εξόδων και δαπανών για την εκπλήρωση της ειδικής εκκαθάρισης».
 
Τα δύο προγράμματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, είναι τα εξής: Το πρόγραμμα ανακατασκευής 77 ρυμουλκών αρματοφορέων «Oshkosh M911», ύψους 7,2 εκατ. και το πρόγραμμα προμήθειας ανταλλακτικών οχημάτων «MS 240GD»,ύψους 5,5 εκατ.
 
Ωστόσο, στόχος των εργαζομένων, και όχι μόνον, είναι να μπορέσει να διατηρηθεί σε λειτουργία η ΕΛΒΟ για την υποστήριξη των αναγκών των ενόπλων δυνάμεων, ενώ είχε από πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς υποστηριχθεί η λειτουργική απορρόφησή της από μία, ενιαία, εθνική αμυντική βιομηχανία.  
 
πηγή : voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου