Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Λευκή τρύπα €3 δισ. στο δημόσιο

Αρκετοί φορείς του δημοσίου βρέθηκε ότι έχουν στην «άκρη» ένα ποσό, που συνολικά ανέρχεται στα 3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», ενδεικτικά αναφέρεται ότι ...
η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) έχει,σύμφωνα με πληροφορίες, ταμειακά διαθέσιμα ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για κεφάλαια τα οποία δεν είναι επενδεδυμένα στο κοινό κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), αλλά βρίσκονται στα ταμεία των οργανισμών. Το οικονομικό επιτελείο φέρεται να έχει καταστρώσει σχέδιο αξιοποίησης των διαθεσίμων των φορέων, που ούτως ή άλλως ανήκουν στο Δημόσιο.

Στο ίδιος δημοσίευμα, που επικαλείται υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνεται ότι πέραν των άλλων λύσεων για την κάλυψη των χρηματοδοτικού κενού, πλέον υπάρχει και η «ρεζέρβα» των αποθεματικών των δημόσιων φορέων. Το υπουργείο θα εκδίδει προϊόντα που θα μπορούν να αγοράζουν οι οργανισμοί, παρέχοντας βραχυπρόθεσμη ρευστότητα στο κράτος.

Με τον τρόπο αυτό το δημόσιο παίρνει «ανάσα», καθώς θα έχει μεγαλύτερες αντοχές όταν δεν λαμβάνει τις προγραμματισμένες δόσεις από τον μηχανισμό στήριξης. Σημειώνεται ότι τα κρατικά ταμεία βρίσκονται σε οριακό επίπεδο λόγω μη εκταμίευσης των δόσεων του τελευταίου τριμήνου του 2013.

 
πηγή : Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου