Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΚ – ΕΛΤΑ: Ως εδώ, κύριε σύμβουλε – STOP στο «πάρτι» βολέματος ημετέρων και χρημάτων προς ιδιώτες

pak-eltaΚύριε σύμβουλε, προφανώς δεν έχετε συνειδητοποιήσει ακόμη πως, στις 25 Ιανουαρίου άλλαξε η κυβέρνηση και κατά συνέπεια... η νεοφιλελεύθερη πολιτική της προηγούμενης, που τόσο πιστά υπηρετήσατε μαζί με τους «συνεργάτες» σας, όλο αυτό το διάστημα που ηγείστε του Οργανισμού μας.
Δεν έχετε προφανώς καταλάβει πως, οι... αρμοδιότητες σας από τις 26 του Ιανουαρίου περιορίζονται στη διαχείριση της καθημερινότητας του ΕΛΤΑ και τίποτα περισσότερο, μέχρι να σας δοθούν οδηγίες από τη νέα ηγεσία του υπουργείου. Δεν μπορείτε να προβαίνετε σε ενέργειες που έρχονται σε αντίθεση με τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης περί Δημόσιου Ταχυδρομείου, περί σεβασμού του θεσμικού πλαισίου, περί αξιοκρατικών διαδικασιών κ.λπ.
Είναι αντιδεοντολογικό και τουλάχιστον απαράδεκτο να συνεχίζετε να ασκείτε προσωπικές πολιτικές, μέχρι να πάρετε σαφείς οδηγίες από το νέο υπουργό. Το γεγονός πως δεν έχει ακόμη ορκιστεί (εκκρεμεί μια τυπική τροπολογία σε σχέση με την υπαγωγή του υπουργείου μας σε αυτό της ανάπτυξης) δεν σας δίνει το δικαίωμα να συνεχίζετε να ενεργείτε λαμβάνοντας οδηγίες από την «Αριστοτέλους» και όχι από την «Μεσογείων», όπως είσθε τυπικά υποχρεωμένος.
Πώς αλλιώς να εξηγήσεις κάποιος όσα συμβαίνουν από την επομένη, κιόλας, ημέρα των εκλογών.
Καταλαβαίνουμε την αγωνία κάποιων να «τακτοποιήσουν» τα «δικά τους παιδιά» μπροστά στο τσουνάμι της αξιοκρατίας και της ισονομίας που έρχεται, αυτό όμως δεν σας επιτρέπει να ενεργείτε όπως πριν και κυρίως αυθαίρετα.
Α. Προσπαθήσατε να εκδώσετε αποτελέσματα και να τοποθετήσετε νέους διευθυντές, ύστερα από μια διαδικασία στελέχωσης που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο και που η διελκυστίνδα ανάμεσα στα συνδικαλιστικά και κομματικά συμφέροντα δεν σας επέτρεψε να το κάνετε μέχρι την προκήρυξη των εκλογών.
Θεωρήσατε λοιπόν ευκαιρία, κατ’ απαίτηση και των «συνεργατών» σας, να τακτοποιήσετε ένα τόσο σοβαρό θέμα μέσα στην αναμπουμπούλα της πρώτης μετεκλογικής εβδομάδας!
Ευτυχώς υπήρξαν λογικές φωνές και αντιδράσεις που δεν σας επέτρεψαν να το κάνετε. Συνεχίζετε όμως να επεξεργάζεστε σενάρια εξεύρεσης λύσης για ικανοποίηση των «ημετέρων».
Και σας ρωτούμε:
  • Είναι τα ίδια δεδομένα του περασμένου Αυγούστου με τα σημερινά;
  • Ποιους στόχους θα υπηρετήσουν οι νέοι διευθυντές;
  • Θα συνεχίσουν να υπηρετούν την απαξίωση, τη συρρίκνωση, τον τεμαχισμό και εν τέλει την εκποίηση του ταχυδρομικού έργου στους ιδιώτες, όπως εσείς εφαρμόσατε μέχρι τις 24 Ιανουαρίου;
  • Οι νεοφιλελεύθερες απόψεις αρκετών από τα μέλη των επιτροπών που αξιολόγησαν τους υποψήφιους διευθυντές τον περασμένο Αύγουστο, μπορούν να γίνουν αποδεκτές στη νέα πολιτική κατάσταση, αφού είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με την φιλοσοφία της;
Β. Παρά την δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο Οργανισμός, με ευθύνη και της δικής σας διοίκησης, συνεχίζετε να μοιράζετε εκατομμύρια ευρώ σε ιδιωτικές εταιρίες. Είτε με διαγωνισμούς που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, είτε με άλλους, που κάποιοι επείγονται να τους ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό, βυθίζοντας ακόμη περισσότερο τα ΕΛΤΑ στα ελλείμματα και τα χρέη.
Γ. Το τελευταίο δεκαήμερο στον Οργανισμό γίνεται επίσης κυριολεκτικά «πάρτι» σε θέματα προσωπικού, στην κατεύθυνση ικανοποίησης πελατειακών αναγκών. Οι γνωστοί παράγοντες με την ανοχή, αλλά και συνδρομή σας τρέχουν να προλάβουν, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις τελευταίες εκκρεμότητες των «δικών τους παιδιών» πέρα και έξω από τις υφιστάμενες θεσμικές διαδικασίες. Μετακινήσεις, μεταθέσεις, αναθέσεις προσωπικού βρίσκονται καθημερινά στην ημερήσια διάταξη, ανεξάρτητα από υπηρεσιακές ανάγκες, απλά για την ικανοποίηση ρουσφετιών.
Πότε επιτέλους θα καταλάβετε και εσείς και αρκετά υψηλόβαθμα μέλη της διοίκησης σας πως έχετε οδηγήσει τον Οργανισμό στα όρια της κατάρρευσης, και δεν μπορείτε να συνεχίζετε να λειτουργείτε ως εκπρόσωποι συγκεκριμένης συνδικαλιστικής παράταξης;
Αρκετά κύριε Σύμβουλε. Ως εδώ!
Το Ταχυδρομείο δεν είναι τσιφλίκι κανενός συμβούλου και καμιάς παράταξης.
Δύο χρόνια τώρα, η διοίκηση σας λειτουργεί ικανοποιώντας τους «ημετέρους» συγκεκριμένης παράταξης, σε βάρος άλλων εργαζομένων και ισοπεδώνοντας κάθε έννοια αξιοκρατίας και δικαίου.
Καλούμε τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου, στην οποία θα σας καταγγείλουμε, να ελέγξει όλες τις αποφάσεις που έλαβε η διοίκηση σας μετά τις εκλογές και να σταματήσει επιτέλους αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές σας. Είμαστε σίγουροι πως θα το πράξει άμεσα!
 
Αναρτήθηκε από   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου