Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Στον αέρα οι εργαζόμενοι του Μετρό Θεσσαλονίκης, 24ωρες απεργίες

Στον αέρα οι εργαζόμενοι του Μετρό Θεσσαλονίκης, 24ωρες απεργίεςΈκλεισαν τα εργοτάξια από το πρωί οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης και προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, καθώς η ανάδοχος κοινοπραξία δεν ανανεώνει τις συμβάσεις τους, ενώ συνολικά το έργο είναι "στον αέρα". Οι εργαζόμενοι έχουν αποκλείσει τα γραφεία της κοινοπραξίας στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού.
Ζητούν συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου χωρίς να θιγούν οι θέσεις εργασίας, καθώς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στο έργο.
Σε συνέλευση του σωματείου, χθες, εκφράστηκαν φόβοι για "αποχώρηση της Α.Ε.ΓΕ.Κ. από την κατασκευή και τις απολύσεις που γεννά αυτή η ενέργεια".
Η κοινοπραξία που εκτελεί το έργο ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι δεν μπορεί να ανανεώσει τις συμβάσεις, υποστηρίζοντας ότι δεν έγιναν οι ανανεώσεις των πιστώσεων του έργου, ενώ η διοίκηση της Αττικό Μετρό αποφεύγει να συναντηθεί με τους 162 εργαζόμενους, οι οποίοι μαζί με το υπόλοιπο επιστημονικό προσωπικό που αριθμεί 120 άτομα θα έχουν απολυθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.
Σήμερα λήγει η προθεσμία για την υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης για αρχαιολογικές εργασίες, την οποία αρνείται να υπογράψει η κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχουν οι εταιρείες ΑΕΓΕΚ, Impregilo, Ansaldo, Seli και Ansaldobreda, μέχρις ότου αποφασίσει πως θα κινηθεί. Πρόκειται για σύμβαση ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ και αφορά υπολειπόμενες αρχαιολογικές εργασίες στους σταθμούς Βενιζέλου και Αγίας Σοφίας καθώς και εργασίες στα φρεάτια στους σταθμούς Φλέμινγκ, Συντριβανίου, Αγ. Σοφίας, Βενιζέλου, Δημοκρατίας και ΝΣΣ.
Όπως υποστηρίζει η κοινοπραξία από 1η Δεκέμβρη δεν υπάρχει νομίμως κατατεθειμένο χρονοδιάγραμμα για το έργο. Το μέλλον του έργου τώρα βρίσκεται στα χέρια των επικεφαλής της κοινοπραξίας οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν αν θα αποχωρήσουν ή αν θα καταθέσουν χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου.
Από τη πλευρά του δημοσίου η Αττικό Μετρό μετά την επιστολή της όπου ζητά από τη κοινοπραξία να θέσει νέο χρονοδιάγραμμα, τηρεί στάση αναμονής περιμένοντας τις αποφάσεις της κοινοπραξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου