Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Μεγάλη συγκέντρωση του Σωματείου Ταχυδρόμων Αθήνας και Νομού Αττικής στην απεργία

 Πάνω από 90% η συμμετοχή στη σημερινή απεργία. Μεγάλη συγκέντρωση κόλαφος στα σχέδια της Διοίκησης να διαλύσει τη Διανομή.
Τουλάχιστον 400 ταχυδρόμοι και... πολλοί συνάδελφοι ταχυδρομικοί συμμετείχαν στη σημερινή συγκέντρωση του Σωματείου Ταχυδρόμων Αθήνας και Νομού Αττικής. Οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ με τη συμμετοχή τους έδειξαν ότι δεν θα επιτρέψουν στη Διοίκηση να αποδυναμώσει τον κορμό του Δημόσιου Ταχυδρομείου προς όφελος του ανταγωνισμού και των μνηστήρων.
Στη συνέχεια το ΔΣ του Σωματείου μετέβη στο κτήριο της Διοίκησης και είχε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Γενικό Διευθυντή Ταχυδρομικών Λειτουργιών όπου διατύπωσε σθεναρά την άποψη υπέρ ενός γόνιμου διαλόγου για τη Διανομή με ουσιαστική χαρτογράφηση - διαφάνεια και συντελεστές που θα έχουν συμφωνηθεί από πριν, διατηρώντας ρεαλιστικά το πλαίσιο του ωραρίου.
Η Διοίκηση από την πλευρά της επέμεινε στην αντιπαραγωγική στάση της.
Ακολούθως συνεδρίασε το ΔΣ του Σωματείου και αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν θα προσέλθει στον προσχηματικό διάλογο που θέλει να ανοίξει η Διοίκηση έχοντας ως δεδομένο στόχο την περικοπή στη διανομή κατά επιπλέον 25%.
Θα προσέλθει όμως σε έναν ουσιαστικό διάλογο εφόσον έχουν εκπληρωθεί τρείς προϋποθέσεις :
Αναστολή της απόφασης εφαρμογής της νέας χαρτογράφησης
Η ταξινομημένη αλληλογραφία από το ΚΔΑ να γίνεται σύμφωνα με του υφιστάμενους και όχι τους νέους χάρτες
Η επιχείρηση να βρει λύσεις γι την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων διανομής την εορταστική περίοδο
Και οι τρείς όροι αποτελούν αυτονόητη προϋπόθεση για να συμμετέχουμε σε έναν διάλογο χωρίς δεδικασμένα.
Το Σωματείο αποφάσισε την συνέχιση του αγώνα σε πολλαπλά επίπεδα, ενώ θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση για τον καθορισμό των επόμενων βημάτων.
 
Συντάχθηκε από  DAK - ELTA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου