Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

«Χάνουμε τη μάχη κατά του Έμπολα» δηλώνει ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας

giongΣτην έλλειψη επαρκούς διεθνούς αλληλεγγύης και κατανόησης αποδίδει την «ήττα» στην μάχη με τον ιό του Έμπολα ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας  Τζιμ Γιονγκ Κιμ.
«Αυτή τη στιγμή χάνουμε τη μάχη»... τόνισε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στην έδρα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στο Παρίσι, συνοδευόμενος από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τους προέδρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, του ΟΟΣΑ και άλλων διεθνών οργανισμών.
«Ορισμένες χώρες δεν ανησυχούν παρά μόνο για τα δικά τους σύνορα» γεγονός που είναι «πολύ ανησυχητικό» δηλώνει ο Τζιμ Γιονγκ Κιμ, σύμφωνα με τον οποίο «δεν συνειδητοποιούμε πάντα την ανάγκη της αλληλεγγύης» σε διεθνές επίπεδο, χαιρετώντας παράλληλα τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία.
Η Παγκόσμια Τράπεζα πρόσφατα εκτίμησε ότι η επιδημία θα μπορούσε να στοιχίσει 32 δισεκατομμύρια δολάρια στην Αφρική, ενώ ο ΟΗΕ έχει λάβει μέχρι στιγμής το 38% του ποσού του 1 δισεκατομμυρίου, για το οποίο έχει απευθύνει έκκληση και το οποίο προορίζεται για τις ανθρωπιστικές ανάγκες που συνδέονται με την επιδημία του ιού που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό στη Δυτική Αφρική.
 
paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου