Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ 3-5 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Και στη Θεσσαλονίκη: Γιορτή Δημοκρατίας και αλληλεγγύηςΓιορτή Δημοκρατίας και αλληλεγγύης
«Στους δρόμους της Ανατροπής σμιλεύουμε το μέλλον». Με αυτό το σύνθημα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καλεί τους νέους και τις νέες, αλλά και όσους νιώθουν ακόμη νέοι να δώσουν το «παρών» στο 3ο Φεστιβάλ της, που θα ξεκινήσει την ερχόμενη Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στους χώρους του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά».
 
Για τρεις μέρες το πρώην στρατόπεδο, που είναι και ένας από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους στις δυτικές συνοικίες της πόλης, θα μετατραπεί σε χώρο διακίνησης ιδεών της Αριστεράς και πολιτισμού, σε γιορτή Δημοκρατίας και αλληλεγγύης, «μια γιορτή δημιουργίας ενάντια στα κυρίαρχα πρότυπα του ανταγωνισμού που αντιλαμβάνονται τον πολιτισμό ως εμπόρευμα», όπως τονίζουν οι διοργανωτές. Στο πλαίσιο αυτό έχουν προγραμματιστεί συναυλίες, πολιτικές συζητήσεις, εκθέσεις θεατρικές παραστάσεις και σειρά δράσεων.
«Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί κάθε νέο και νέα που βιώνει την ανεργία και τη μετανάστευση, την απόγνωση και την ανασφάλεια να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. Για να δείξουμε ότι υπάρχει ένας διαφορετικός τρόπος να σκεφτόμαστε, να συζητάμε και να διασκεδάζουμε, κόντρα στην κατάθλιψη και την εξαθλίωση, πέρα από τα μνημόνια και το φασισμό. Για να φωνάξουμε, ότι η γενιά μας μπορεί να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις και να ζήσει σύμφωνα με τις ανάγκες, τις ελπίδες και τα όνειρά της» αναφέρουν στην πρόσκλησή τους οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.
Στον χώρο θα υπάρχουν δύο μουσικές σκηνές, χώροι με εκθέσεις και αφιερώματα, ενώ θα λειτουργεί και φέτος κουζίνα με φαγητά από πολλά μέρη του κόσμου, παιδότοπος και βιβλιοπωλείο. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 4 ευρώ ανά ημέρα, 10 ευρώ για το 3ήμερο, ενώ οι άνεργοι και οι μαθητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ με 2 ευρώ την ημέρα.
 

Πρόγραμμα συναυλιών

Την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ στην κεντρική σκηνή θα εμφανιστούν οι Beggar's Blues Diary, Baildsa και Νightstalker και στη λαϊκή σκηνή οι «Από πριν και μετά» και οι Φ. Bελεσιώτου και Σ. Νάτσιου, μαζί με του τους Ο. Μαυρομάτη και η Δ. Χατζηνικολάου. Το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου στην κεντρική σκηνή θα εμφανιστούν το μαθητικό συγκρότημα Painted Blue (μαθητικό συγκρότημα) και ο Πάνος Μουζουράκης, που θα δώσει τη σκυτάλη στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Στη λαϊκή σκηνή θα ξεκινήσει με τη Βάσω Βασιλειάδου και στη συνέχεια θα έχει ποντιακό γλέτνι. Την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, την Κυριακή, οι συναυλίες στην κεντρική σκηνή θα ξεκινήσουν με το μαθητικό ασυγκρότητα ANEF και θα συνεχίσουν με τους Koza Mostra και Dub Pistols, ενώ στη δεύτερη σκηνή θα εμφανιστούν οι αδέσποτοι και ο Γιώργος Μαργαρίτης.
 

Πρόγραμμα πολιτικών εκδηλώσεων

Επίσης την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί συζήτηση με θέμα "Θεσσαλονίκη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα ανεργίας 2014" με ομιλητές τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη, την Βάσω Κουκλίδου από τις Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ και την Έλενα Καλημέρη από το Τμήμα εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παρέμβαση θα κάνει και μέλος του Δικτύου Ανέργων & Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης. Το Σάββατο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Ιλίου και μέλος της Κ.Σ. Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Κάβουρας και ο αντιπεριφερειάρχης ψηφιακής σύγκλησης στην Περιφέρεια Αττικής Παναγιώτης Αθανασιάδης θα συζητήσουν με θέμα "Νεολαία και κυβέρνηση της Αριστεράς - Η νέα γενιά στο πολιτικό προσκήνιο". Τέλος, για την Κυριακή έχει προγραμματιστεί συζήτηση με θέμα "ResisΤΑΙΠΕΔ: Ιδιωτικοποιήσεις και αντιστάσεις" με ομιλητές την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου και την καθηγήτρια συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ και μέλος της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ιφιγένεια Καμτσίδου, ενώ θα γίνει παρέμβαση και από μέλος της πρωτοβουλίας ResisΤΑΙΠΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου