Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Ισπανικό γραμματόσημο για τον Paco de Lucía

220px-Paco_de_Lucía_4
Το Ισπανικό Ταχυδρομείο Correos παρουσίασε σήμερα ένα γραμματόσημο που αποτίει φόρο τιμής σε ένα από τα αστέρια της παγκόσμιας ισπανικής κιθάρας : τον πρόσφατα εκλιπόντα Paco de Lucia.
Στις εργασίες τους για την προώθηση του φιλοτελισμού...οι Ευρωπαϊκές ταχυδρομικές υπηρεσίες μέλη του διεθνούς οργανισμού PostEurop, που εκπροσωπεί τις ταχυδρομικές υπηρεσίες στην Ευρώπη, έχουν κάθε χρόνο ένα κοινό θέμα στα γραμματόσημα, το οποίο φέτος είναι τα εθνικά μουσικά όργανα. Το Ισπανικό ταχυδρομείο αποφάσισε να συμμετάσχει στην EUROPA 2014 με τη σειρά γραμματοσήμων,  η οποία είναι αφιερωμένη στην ισπανική κιθάρα και έναν από τους μεγάλους δασκάλους του μουσικού οργάνου, Paco de Lucia.
Το γραμματόσημο που παρουσιάστηκε σήμερα διαθέτει απεριόριστο αριθμό αντιτύπων και Paco De Lucia παρουσιάζεται σε μια χαρακτηριστική πόζα ως κιθαρίστας, μεταδίδοντας τη μοναδική αίσθηση της τέχνης του, με την κιθάρα στα χέρια του. Είναι τυπωμένο σε offset, αυτοκόλλητο χαρτί. Το μέγεθος γραμματοσήμων είναι 40,9 Χ 28,8 χιλιοστά. Κυκλοφορεί σε φύλλα των 25 γραμματοσήμων και η ταχυδρομική αξία του κάθε κομματιού είναι η φιλοτελική τιμή B (ισοδύναμο με 0,75 €) που ισχύει για τη αποστολή στην Ευρώπη.
πηγή : Correos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου