Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ζήτημα δεσπόζουσας θέσης των ΕΛΤΑ στην ταχυδρομική αγορά


Eγείρεται ζήτημα δεσπόζουσας θέσης στην αγορά  για τα ΕΛΤΑ.
Τη συγκεκριμένη υπόθεση έθεσε  ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Ανταγωνισμού Χ. Αλμούνια, ο οποίος σημείωσε ότι στο φάκελο των ανοικτών... θεμάτων βρίσκονται, μεταξύ άλλων επίσης «καυτών» υποθέσεων, το ζήτημα της κεφαλαιακής ενίσχυσης ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και η θέση των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην εν λόγω αγορά.
Στην περίπτωση των ΕΛΤΑ η διαδικασία αποκρατικοποίησης δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, ωστόσο ο κ. Αλμούνια φρόντισε και στην περίπτωση αυτή να ταράξει τα νερά, κάνοντας λόγο για δεσπόζουσα θέση της εταιρείας στην αγορά.
Σαφώς τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν δεσπόζουσα θέση στην αγορά, το ερώτημα είναι αν γίνεται κατάχρηση της θέσης αυτής, σημείωναν χθες γνώστες της ταχυδρομικής αγοράς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τέτοιο θέμα δεν τίθεται. Να σημειωθεί ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν οριστεί ως πάροχος της καθολικής υπηρεσίας έως το 2028 και στο πλαίσιο αυτό, για την κάλυψη του κόστους αυτής της υπηρεσίας, επιδοτούνται από τον προϋπολογισμό.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να εξασφαλιστεί ότι η διαδικασία αυτή είναι απολύτως συμβατή με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα με την περίπτωση των ελληνικών ταχυδρομείων, τόνιζαν γνώστες της αγοράς.
 
πηγή : Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου