Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Αυτό είναι το συλλεκτικό γραμματόσημο του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Αυτό είναι το συλλεκτικό γραμματόσημο του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής ΕκεχειρίαςΤο συλλεκτικό γραμματόσημο της Ολυμπιακής Εκεχειρίας παρουσίασε το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας σε ειδική εκδήλωση.
Το γραμματόσημο της Ολυμπιακής Εκεχειρίας απεικονίζει τους Δελφούς και το περιστέρι της ειρήνης με τους Ολυμπιακούς κύκλους, που αποτελεί το έμβλημα του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, αποτελεί ιδέα της υποδιευθύντριας του κέντρου Ντόρας Πάλλη.
Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τόνισε:
«Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ειρήνη παρουσιάζεται σήμερα εδώ ένα συλλεκτικό γραμματόσημο. Η Παγκόσμια Ημέρα έχει ως στόχο να εξάρει τη σημασία του αθλητισμού στην εδραίωση της ειρήνης και της συμφιλίωσης στον κόσμο και στην καταπολέμηση των διακρίσεων κάθε μορφής, των προκαταλήψεων, του φόβου και των παρεξηγήσεων, που εμποδίζουν την ανθρώπινη ανάπτυξη και υπονομεύουν την ειρήνη.
Το Υπουργείο Παιδείας συνεργάζεται στενά με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και μαζί με το Κέντρο και την Ολυμπιακή Ακαδημία υλοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα».
Το φετινό καλοκαίρι το υπουργείο Παιδείας, και πιο συγκεκριμένα το Ινστιτούτο Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης υποστηρίζει τη διοργάνωση του 1ο Olympic Truce Camp στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος σημείωσε ότι το Υπουργείο θα είναι πάντα διαθέσιμο για τέτοιου είδους συνεργασίες, που προωθούν τον πολιτισμό και την ειρήνη.
Ο Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης
τόνισε ότι «μέσα από τις δράσεις του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας φέρνουμε τη νέα γενιά εγγύτερα σε όλες τις εκφάνσεις της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και κατ’ επέκταση της ειρήνης, που προσδοκούμε να υιοθετηθούν ως αξίες στην καθημερινότητά μας».
Η Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας Φάνη Πάλλη – Πετραλιά στην ομιλία της αναφέρθηκε στην επιτυχία του προγράμματος ενάντια στην σχολική βία που γίνεται στα σχολεία και τόνισε ότι πρέπει να διδαχθούμε ότι «ο κόσμος δεν κινείται μόνο από τις χρηματιστηριακές αξίες και την ωμή βία, αλλά τα ιδανικά και τις αρχές της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της ισότητας που δεν εξαγοράζονται με το χρήμα, ούτε επιβάλλονται με την βία».

πηγή:protothema.gr 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου