Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Δέσμευση της Δ. Χαραλαμπίδου για επαναλειτουργία της ΑΓΝΟ

Θεσσαλονίκη: Δέσμευση της Δ. Χαραλαμπίδου για επαναλειτουργία της ΑΓΝΟ σε συνεταιριστική βάση, με τη συμμετοχή των παραγωγών και των εργαζομένων, εξασφαλίζοντας ικανοποιητικές αποδοχές και... χαμηλές τιμές στους καταναλωτές, δεσμεύτηκε η υποψήφια περιφερειάρχης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
Μιλώντας σε εργαζόμενους της γαλακτοβιομηχανίας και εκπροσώπους συλλόγων κτηνοτρόφων από όλη την Κεντρική Μακεδονία που συμμετείχαν στην εκδήλωση για τις προωθούμενες αλλαγές στο γάλα, στο Δημαρχείο Λαγκαδά τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η βιομηχανία - συνεταιρισμός του ΑΓΝΟ, που έμαθε στην Ελλάδα τι σημαίνει αγελαδινό γάλα, με τη γνωστή κακοδιαχείριση, εδώ και έναν χρόνο παραμένει κλειστή. Μπορούμε να προβούμε σε άμεση διερεύνηση των όρων και του ποσού αγοράς από την ΑΤΕ, καταγραφή των χρεών του Κολιού προς το Δημόσιο, σε παραγωγούς και εργαζόμενους και άμεση επαναφορά του εργοστασίου στους παραγωγούς και στους εργαζόμενους που απολύθηκαν, στη βάση νέου νομοθετικού πλαισίου». Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι η βιομηχανία ΑΓΝΟ πρέπει άμεσα να ανοίξει και να λειτουργήσει σε συνεταιριστική βάση. «Μη μας φοβίζει αυτό, μεγάλες μονάδες του εξωτερικού λειτουργούν με τέτοιες λογικές και εξασφαλίζουν και σωστά μεροκάματα, και καλές τιμές για τον καταναλωτή» είπε χαρακτηριστικά.
Η Δ. Χαραλαμπίδου επανέλαβε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που περιέχει και τις αλλαγές στην αγορά του γάλακτος, τονίζοντας ότι «προσπαθούν μεθοδικά να καταργήσουν τις διαφορές μεταξύ του φρέσκου γάλακτος και του γάλακτος υψηλής παστερίωσης και να καταστήσουν το γάλα από υψηλής διατροφικής αξίας και προϊόν αναγκαίο για την επιβίωση του πληθυσμού σε χρηματιστηριακό προϊόν».
Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσε η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου, ενώ μίλησαν ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Ρώσσιος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) Δημήτρης Καμπούρης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Λαγκαδά Γιάννης Παναγιωτίδης. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αγελαδοτρόφων, του Συλλόγου Αγελαδοτρόφων Κεντρικής Μακεδονίας, της Ένωσης Φυλής Holstein Ελλάδας και εκπρόσωποι από κτηνοτροφικούς συλλόγους της Κεντρικής Μακεδονίας που αναφέρθηκαν στα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων, τα οποία συνδέονται με όλα τα ζητήματα που απασχολούν όλους τους εργαζόμενους και άνεργους της χώρας. Ο Δ. Καμπούρης κάλεσε τους βουλευτές να καταψηφίσουν την τροπολογία για το γάλα, τονίζοντας ότι παρά τις αλλαγές που έγιναν δεν ικανοποιούν τα αιτήματα των κτηνοτρόφων και πως οι νέες ρυθμίσεις θα επιφέρουν σοβαρό πλήγμα στην κτηνοτροφία, στον πρωτογενή τομέα και στην ελληνική οικονομία.
 
πηγή : avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου